Hoe werkt het ?

Zoek je oppas aan huis tijdens de vakantie, en wil je je dieren, tuin en huis in goede handen achterlaten? Wij komen graag oppassen,  zodat je met een gerust hart van huis kan.

Wat doen we? 

Als huizenoppassers bewonen we het huis, waarbij we voor alle belangrijke dingen zorgen:

  • We zorgen voor de dieren
  • We zorgen voor de binnenplanten
  • We zorgen voor de tuin
  • We zorgen dat de post in huis terechtkomt, en op aanvraag kunnen we een foto van belangrijke post digitaal doorsturen
  • We verkleinen de kans op inbraak omdat we elke nacht en ook overdag thuis zijn
  • We zorgen ervoor dat technische problemen worden opgelost

Ook belangrijk: we zeggen niet af. Regelmatig horen we dat oppassers een geplande oppasklus afzeggen. Soms vrij dicht tegen de begindatum, wat stressvol kan zijn als je al een vakantie gepland hebt. Wij vinden het belangrijk dat afspraken nageleefd worden, en je kunt er gerust op zijn dat we komen nadat het afgesproken is.

Waar komen we oppassen? 

Meestal komen we de zomermaanden in Nederland doorbrengen. Dus in de zomervakantie, of daar omheen, zijn wij beschikbaar in Nederland of eventueel Duitsland en België.

Als het in Nederland koud en regenachtig wordt vertrekken we naar het zuiden. In de herfst en winter zitten we graag in Zuid-Europa. Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk hebben onze voorkeur.

Hoe lang willen we komen oppassen?

We hebben de voorkeur voor langere oppasperiodes, over het algemeen minimaal drie weken. Kortere periodes zijn altijd bespreekbaar, bijvoorbeeld als we een gaatje vrij hebben tussen twee langere oppasperiodes.

Kennismaking

Wij vinden het belangrijk om elkaar van te voren te spreken zodat je met vertrouwen de vakantie kunt regelen. Het liefst komen we langs om kennis te maken, ook met de dieren. Lukt dit niet, dan is skypen of bellen een mogelijkheid. Zo krijgen we een goed beeld van elkaar, de wensen en verwachtingen.

Hoeveel kost het ?

Wij zien oppassen als een uitwisseling van diensten en vragen daarom geen vergoeding voor de oppasperiode. Meestal vragen we ook geen reiskostenvergoeding. Dit doen we soms wel, als het bijvoorbeeld gaat om een spoedklus in Nederland terwijl we in Zuid Europa zijn of andersom.