Over ons

Wij zijn Arend (’79) en Meike (’83) en samen met ons hondje Daisy reizen we door Europa om op dieren, huizen en tuinen te passen. We werken online, en zijn daardoor niet aan een locatie gebonden. Samen hebben we de websites huizenoppassite.nl en www.voerwijzer.com opgezet en deze websites onderhouden en verbeteren is ons dagelijkse werk. We houden van lekker weer en buiten zijn, en verplaatsen ons daarom naar Zuid Europa wanneer het weer in Nederland kouder wordt. In de zomer vinden we het heerlijk om weer in Nederland te zijn.

We hebben het grootste gedeelte van ons leven in Friesland gewoond, maar hebben de laatste jaren voordat we full time gingen reizen en house sitten, ook met veel plezier in het buitengebied van Westerbork (Drenthe) en Ermelo gewoond.

Arend is technisch aangelegd, vooral op het gebied van elektronica en computers, maar weet altijd slimme oplossingen te bedenken voor allerlei problemen. Zo heeft hij zelf de cv aangelegd in het huis wat we destijds hadden, maar ook zaken als kapotte waterpompen en elektrische toegangspoorten zijn tot nu toe altijd opgelost door Arend.

Arend is softwareprogrammeur en houdt zich op dit moment vooral bezig met huizenoppassite.nl. Hiervoor heeft hij een tijd gewerkt als instructeur en docent bij de HBO-opleiding Media en Entertainment Management op Stenden University in Leeuwarden. Arend gaat graag de natuur in om te wandelen en fietsen. Hij houdt van reizen en mensen ontmoeten.

Meike geniet van tekenen, haken, yogaen, lezen, piano spelen, podcasts luisteren en experimenteren met en het lekker opeten van gezonde voeding. Daarnaast is ze veel bezig met www.voerwijzer.com, een informatieve website over gezonde voeding voor honden en katten. Oorspronkelijk is zij afgestudeerd als communicatiedeskundige en na tijdelijke banen in de kinderopvang en op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, regelt ze nu de communicatie-uitingen op de eigen websites.